Trips/Tips

Er is veel te doen en te zien

In de directe omgeving:

  • Wandel- mountainbike- en fietsroutes in een zeer gevarieerd landschap. Routes zijn ter beschikking. Prachtige routes voor paardrijden (manege op 5 km). Een picknicktour met een ezel!
  • Op het water: kanovaren, boottocht, bootje huren.
  • Markten (bijna elke weekdag op korte afstand) met verse streekproducten zoals patés, eend, fois gras, geitenkaas, groente, fruit, taart uit de streek.
  • Brocante marktjes en vide greniers in overvloed.
  • Geocaching.
  • Marché-gourmandes, genieten aan lange tafels van de streeklekkernijen en een heerlijk Cahorswijntje, zijn er in overvloed.

Puy L`Evéque op 6 km, het pittoreske, middeleeuwse stadje heeft alle voorzieningen en veel restaurantjes.

Wat verder weg is Cahors de hoofdstad van de Lot (30 min.) een bezoek waard. Eveneens Chateau Bonaguil (30 min) historisch monument gebouwd in 13e/15e eeuw. Sarlat (90 min.), parel van de Perigord, compleet gerestaureerd. Rocamadour (90 min.)  na Lourdes de meestbezochte bedevaartplaats. Saint Cirque Lapopie (60 min.) een van mooiste dorpen van Frankrijk uitstekend te combineren met een bezoek aan de grot Pech Merle met prehistorische rotstekeningen die behoren tot de mooiste van Frankrijk

Cahors is een wijngebied met meer dan 200 over het algemeen kleine chateaus. De Cahors wijn is bekend om de Malbec-druif. De wijn is dieprood en stevig van smaak. Veel chateaus mengen een klein percentage Merlot erbij zodat de wijn wat meer toegankelijk wordt. Ga zeker proeven!

Zie verder onze uitgebreide informatiemap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *